• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласні педагогічні читання: «Педагогіка С.Я. Батишева та І.Г. Ткаченка у діалозі з сучасністю»

Обласні педагогічні читання: «Педагогіка С.Я. Батишева та І.Г. Ткаченка у діалозі з сучасністю»

2015-02-02

/Files/images/vse/DSCN9073.JPG

27 січня 2015 року педагогічні працівники училища відвідали обласні педагогічні читання «Педагогіка С.Я. Батишева та І.Г. Ткаченка у діалозі з сучасністю», які відбулися на базі державного закладу «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг».

Методист училища Мітюшкіна Анна Володимирівна прийняла участь у пленарному засіданні з доповіддю «Ідеї С.Я. Батишева у навчальному процесі сучасного професійно – технічного училища». В процесі доповіді Анна Володимирівна наголошувала на тому, що педпрацівники училища користуються рівнями комп'ютеризації навчального процесу, які пропонував С.Я. Батишев і детально розповіла про кожний з них. Методист училища ознайомила учасників з цікавими програмами, які використовують педпрацівники училища № 17 при підготовці робітничих кадрів (програмою 1С Підприємство, NetOp Schoolта хмарними технологіями).

Рітченко Олена Євгеніївна - викладач професійно - теоретичної підготовки виступила на секційному засіданні викладачів за темою «Сучасність наукової спадщини С.Я. Батишева». Олена Євгеніївна поділилася досвідом використання хмарних технологій під час навчання і розповіла, що для початку роботи з хмарними технологіями її спонукало ефективне використання доступної техніки: «Будь-яку електроніку з доступом в Інтернет можна використовувати для навчання під час уроку».

Майстер виробничого навчання Стороженко Аріна Олексіївна зацікавила слухачів педагогічних читань виступом з теми «Актуальність Батишевських ідей щодо комп’ютеризації навчання». Стороженко А.О. запевнила, що для ефективного впровадження ІКТ підчас уроків виробничого навчання неодноразово зверталась до теорії С.Я. Батишева. Аріна Олексіївна розповіла про досвід роботи з Google Docs, OneDrive під час навчання учнів: «Для вивчення тем учні отримують випереджальні завдання, інструкційну картку до уроку, практичні завдання з використанням сховища Google Docs, OneDrive, матеріал для підготовки домашнього завдання».

Ми намагалися переконати учасників заходу в тому, що наукову спадщину Батишева С. Я. потрібно не тільки пам’ятати, а й досліджувати, розвивати та впроваджувати, чим і займається педагогічний колектив Олександрійського професійно-технічного училища № 17.

Методист

Мітюшкіна А.В.

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi